Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Έσπασε τα… κοντέρ σε αλκοτέστ Ιάπωνας πιλότος που ετοιμαζόταν για πτήση



Στη σύλληψη ενός πιλότου της Japan Airlines προχώρησε η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου καθώς στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε βρέθηκε να έχει καταναλώσει σχεδόν 10 φορές παραπάνω αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 28/10 στο αεροδρόμιο του Heathrow την ώρα που ο 42χρονος συγκυβερνήτης Katsutoshi Jitsukawa ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Boeing 777 της πτήσης JL44 με προορισμό το Τόκιο, ως μέλος του πληρώματος.

Ωστόσο ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε το πλήρωμα στο αεροσκάφος, κατάλαβε από τη μυρωδιά ότι ο Ιάπωνας πιλότος είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Ενημέρωσε σχετικά τις αρχές που με τη σειρά τους τον υπέβαλλαν σε αλκοτέστ. Το σχετικό όριο για τους πιλότους είναι στα 20 mg και στον οργανισμό του βρέθηκαν 189 mg!

Σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιαπωνίας, NHK, ο Jitsukawa παραδέχθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια κρασί καθώς και μια κανάτα μπίρα.

Την Πέμπτη 1/11 ο πιλότος κρίθηκε ένοχος και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να καταδικαστεί στις 29 Νοεμβρίου.

Λόγω του περιστατικού, η πτήση παρουσίασε καθυστέρηση πάνω από μια ώρα, με την Japan Airlines να απολογείται και να δηλώνει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.