Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έρευνα: Ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι οι πιο ελκυστικές για επενδύσεις το 2019



Τις επενδυτικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2019 αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έρευνα ξενοδοχειακών επενδύσεων, European Hotel Investment Survey της Deloitte.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Deloitte, European Hotel Investment Conference, σε δείγμα 120 υψηλών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας, το Άμστερνταμ παραμένει η πιο ελκυστική πόλη στην Ευρώπη για επενδύσεις.

 

Το Λονδίνο ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Παρίσι στην τρίτη. 

Η Βαρκελώνη μετακινήθηκε στην 6η θέση της κατάταξης έπειτα από σχετικά πολλές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.Η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε από το 38% των ερωτηθέντων ως ένας από τους βασικούς κινδύνους για τη βιομηχανία την ερχόμενη 5ετία. Στο Ην. Βασίλειο, οι βασικοί κίνδυνοι αφορούν το προσωπικό και την κερδοφορία: το 68% ανέφερε το αυξημένο κόστος εργοδοσίας και το 63% την έλλειψη δεξιοτήτων του προσωπικού ως υψηλούς κινδίνους για την βρετανικό ξενοδοχειακό κλάδο το 2019.

 

Το 73% αναμένει ανάπτυξη εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στο Ην. Βασίλειο κάτω του 3% το 2019, με το Εδιμβούργο και το Κέιμπριτζ να εκτιμάται οτι θα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Το 87% πιστεύει οτι το Λονδίνο θα έχει ανάπτυξη κάτω του 3%. Το 74% πιστεύει οτι θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερα ξενοδοχειακά brand. Οι μεγαλύτερες δυναότητες εντοπίζονται στο κοινό των millennials, στην οικονομική κατηγορία ξενοδοχείων (55%) και στα κόνσεπτ μεσαίας κατηγορίας (49%).