Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έπλεκε καθε φορά που αργούσε το τρένο- πούλησε το κασκόλ και πλούτισε!



Κάποιοι χαζεύουν στο κινητό, άλλοι διαβάζουν βιβλίο ή εφημερίδα. Μερικοί απλά μονολογούν βρίζοντας, κάθε φορά που περιμένουν υπομονετικά στη στάση το λεωφορείο ή το τρένο. Αυτή η γυναίκα έπλεκε. Και έγινε viral.

Είναι το... κασκόλ της καθυστέρησης, το οποίο έπλεξε μια γυναίκα θέλοντας να καταγράψει πόσο συχνές είναι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων. Και ο κόπος της δεν πήγε χαμένος. Το έργο της πουλήθηκε για 7.550 ευρώ στο eBay. Το κασκόλ έγινε «διάσημο» όταν η Σάρα Βέμπερ, δημοσιογράφος, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter πριν από λίγες ημέρες. Η μητέρα της, που ζει στο Μόναχο και πηγαίνει με το τρένο στη δουλειά της, έπλεκε δύο σειρές κάθε ημέρα του 2018 για να δείξει πόσο καθυστερούν τα τρένα.

Το κασκόλ έχει τον δικό του... χρωματικό κώδικα. Το γκρι νήμα σήμαινε ότι η καθυστέρηση ήταν πεντάλεπτη, το ροζ ότι το τρένο είχε καθυστερήσει από 5 έως 20 λεπτά και το κόκκινο ότι η αργοπορία είχε ξεπεράσει τα 30’ ή ότι υπήρχε καθυστέρηση και στα δύο δρομολόγια που είχε κάνει εκείνη την ημέρα. Τελικά το κασκόλ έφτασε περίπου το 1,5 μέτρο και δείχνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο τι... τραβάνε οι Γερμανοί με τις καθυστερήσεις των τρένων, παρά τη φήμη της χώρας για τη συνέπεια.

Οταν η ανάρτηση έγινε viral, η Βέμπερ και η μητέρα της αποφάσισαν να δημοπρατήσουν το κασκόλ για φιλανθρωπικό σκοπό. Τελικά, πουλήθηκε για 7.550 ευρώ. «Πραγματικά δεν το περιμέναμε. Η μητέρα μου κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένες με τη θετική ανταπόκριση», σχολίασε η Βέμπερ, σύμφωνα με τον Guardian.