Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στο Πακιστάν



Λουτρό αίματος προκάλεσαν δύο καμικάζι που επιτέθηκαν σε χριστιανικό ναό στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε εκκλησία Μεθοδιστών στην Κουέτα, περίπου 65 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.

 

Ο ναός ήταν κατάμεστος με εκατοντάδες πιστούς ενόψει των Χριστουγένων, όταν έφθασαν οι δύο ένοπλοι, που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας και ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε στην είσοδο του ναού, ενώ ο άλλος αν και λαβωμένος πρόλαβε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Μοαζάμ Τζα.

 

 

«Έχουμε καθαρίσει την περιοχή γύρω από την εκκλησία και τώρα καθαρίζουμε μια περιφερειακή περιοχή πιο έξω», δήλωσε, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο χώρο της επίθεσης.

 

«Οι άνθρωποι έτρεχαν στις γωνίες [της εκκλησίας], δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, συνέβη ξαφνικά», είπε μια γυναίκα που ήταν στην εκκλησία όταν έλαβε χώρα η επίθεση.

Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε από τον Waseem Ahmed, υπάλληλο στο κοντινό αστικό νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία για την λειτουργία κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Η Quetta, πρωτεύουσα της επαρχίας Balochistan, βρίσκεται στο επίκεντρο της πρόσφατης βίας στο Πακιστάν και συχνά δέχεται επιθέσεις τόσο από ένοπλες ομάδες που συμμάχησαν με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν όσο και από ομάδες αυτονομιστών.