Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

επίθεση αυτοκτονίας



Σκοτώθηκαν τα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Πόβλσεν στη Σρι Λάνκα

Τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Άντερς Χολς Πόβλσεν (Anders Holch Povlsen) σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις, που έβαψαν με αίμα τον εορτασμό του Πάσχα στη Σρί Λάνκα και βύθισαν εκ νέου στη βία το «Ευλογημένο Νησί».



Ινδία: Επίθεση καμικάζι σε λεωφορείο με αστυνομικούς - Τουλάχιστον 44 νεκροί

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημα του, παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, προς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ινδοί αστυνομικοί στο Κασμίρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 44 επιβαίνοντες στην πιο αιματηρή επίθεση εδώ και δεκαετίες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας στην διαφιλονικούμενη περιοχή, σε μια επίθεση που πιθανώς να κλιμακώσει τις εντάσεις με το γειτονικό Πακιστάν.



Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον κέντρου ανεφοδιασμού των δυνάμεων ασφαλείας

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κέντρο ανεφοδιασμού του Άντεν στο οποίο προετοιμάζονται τα γεύματα μιας μονάδας των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης που έχει εκπαιδευτεί και στηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.



Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στο Πακιστάν

Λουτρό αίματος προκάλεσαν δύο καμικάζι που επιτέθηκαν σε χριστιανικό ναό στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε εκκλησία Μεθοδιστών στην Κουέτα, περίπου 65 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.

 



Μακελειό στο Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας με 23 νεκρούς και 60 τραυματίες

Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε σε αγορά, 160 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτη.



Επίθεση αυτοκτονίας με επτά νεκρούς στην Καμπούλ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, κοντά σε χώρο συγκέντρωσης υποστηρικτών ενός ηγέτη της περιοχής, του Άτα Μουχάμαντ Νουρ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.