Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Ενας νεκρός από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στο Βερολίνο - Συναγερμός στην Γερμανία



Συναγερμός έχει σημάνει στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το πρωί της Τρίτης εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός, πιθανότατα ο οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας VW Passat, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες. 

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από τον δρόμο Bismarckstrasse όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στις οποίες φαίνεται το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν ήδη αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε την έρευνα της  υπόθεσης. Μάλιστα η γερμανική αστυνομία κάλεσε, μέσω του Twitter, τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα αλλά και να απομακρυνθούν από τα μπαλκόνια.

Η έκρηξη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την ώρα που περνούσε δίπλα από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Τagesspiegel» η οποία επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός του αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί , υπέκυψε στα τραύματά του.