Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

Δωρητής οργάνων επανήλθε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι



Δωρητής οργάνων επανήλθε στη ζωή, στριφογυρίζοντας και κλαίγοντας στο τραπέζι του χειρουργείου, λίγο πριν οι γιατροί προχωρήσουν στην αφαίρεση μελών του σώματός του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο 36χρονος Thomas ‘TJ’ Hoover II, είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός, πριν οι χειρουργοί πάνε να αφαιρέσουν τα όργανά του στο νοσοκομείο Baptist Health Richmond στο Κεντάκι των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2021, δήλωσαν στο NPR η αδελφή του και πρώην εργαζόμενοι. Αλλά καθώς οι γιατροί πήγαν να ελέγξουν τη λειτουργία της καρδιάς του, ο T.Hoover φέρεται να «αναστήθηκε».

«Χτυπιόταν πάνω στο τραπέζι», αφηγήθηκε η Nyckoletta Martin, υποστηρίζοντας ότι ο ασθενής ήταν απλώς σε καταστολή. Στη συνέχεια, καθώς οι χειρουργοί ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν τα όργανά του, ο Hoover άρχισε να «κινείται» και «έκλαιγε εμφανώς», σύμφωνα με τη Natasha Miller, μια άλλη πρώην εργαζόμενη.

Ο T.Hoover είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών εκείνη την ημέρα και είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός. Αλλά η αδελφή του, Donna Rhorer, είπε ότι άρχισε να ανησυχεί όταν ο Hoover φάνηκε να ανοίγει τα μάτια του και να κοιτάζει γύρω του καθώς μεταφερόταν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο χειρουργείο.

 

«Ήταν σαν να ήταν ο τρόπος του να μας δώσει να καταλάβουμε, “Έι, είμαι ακόμα εδώ”», είπε. Οι γιατροί καθησύχασαν αυτήν και τα άλλα μέλη της οικογένειας, ότι επρόκειτο για ένα συνηθισμένο αντανακλαστικό φαινόμενο. Μόνο αφού ο T.Hoover άρχισε να κινείται και να κλαίει, οι χειρουργοί κατάλαβαν ότι ήταν πράγματι ζωντανός και δεν προχώρησαν στην αφαίρεση των οργάνων.

Η αρμόδια υπηρεσία μεταμοσχεύσεων που συντόνιζε την επιχείρηση διέψευσε το περιστατικό και τις καταγγελλόμενες πιέσεις να προχωρήσει η δωρεά οργάνων και τόνισε ότι δεν γίνεται αφαίρεση οργάνων από ζώντες ασθενείς.