Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

μεταμοσχευση



Πραγματικότητα η πρώτη μεταμόσχευση συκωτιού χοίρου σε άνθρωπο

Σε έναν 50χρονο κλινικά νεκρό άνδρα στην Κίνα τοποθετήθηκε το πρώτο μόσχευμα ήπατος από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.



Έφυγε από τη ζωή η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

Έφυγε σε ηλικίας 57 ετών η Κόνι Καλπ η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, περί τα 12 χρόνια μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ όπου είχε νοσηλευθεί.



Θεσσαλονίκη: Φως σε δύο νεαρούς χάρισε το 2,5 ετών κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή στην Πάτρα

Φως σε δύο νέους άνδρες, 20 και 32 ετών, που αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα όρασης, χάρισε ένα κοριτσάκι 2,5 ετών, που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Πατρών, η οικογένεια του οποίου πρόσφερε τους κερατοειδείς του παιδιού για μεταμόσχευση.



Βόλος: Δώρισε το νεφρό της στον γιο της και του χάρισε ξανά ζωή!

Η 60χρονη μητέρα πήρε την μεγάλη απόφαση να δώσει μόσχευμα στον 40χρονο γιο της με δεδομένο ότι υπάρχουν υψηλά ποσοστά συμβατότητας μεταξύ της οικογένειας. Η επέμβαση έγινε προχθές στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες δότρια και λήπτης είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.



Για πρώτη φορά δοκιμάστηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση νέου κερατοειδούς

Μια γυναίκα από την Ιαπωνία, σχεδόν τυφλή από το ένα μάτι, έγινε η πρώτη στον κόσμο στην οποία πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του κερατοειδούς χιτώνα με άλλον από αναπρογραμματισμένα βλαστικά κύτταρα.



Απίστευτο: Στη Σουηδία το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από ρομποτικά υποβοηθούμενη μεταμόσχευση μήτρας

Ένα μωρό στη Σουηδία, το οποίο γεννήθηκε στις 8 Απριλίου, είναι το πρώτο στον κόσμο που είδε το φως με τη βοήθεια ρομποτικά υποβοηθούμενης μεταμόσχευσης μήτρας, η οποία είχε προηγηθεί. Το αγόρι, με ύψος 48 εκατοστά και βάρος 2,9 κιλά, γεννήθηκε με καισαρική και έχει καλή υγεία, όπως και η μητέρα του.