Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

Διορισμό υπουργού Μετανάστευσης ζητούν Βρετανοί βουλευτές



Τη σύσταση υπουργείου Μετανάστευσης που θα αναλάβει να παρουσιάσει μία νέα εθνική στρατηγική για να βελτιώσει την ενσωμάτωση των μεταναστών ζήτησε χθες μια ομάδα Βρετανών βουλευτών.

Σύμφωνα με διακομματική έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων οι πολιτικές της κυβέρνησης της χώρας έχουν οδηγήσει σε ένα «σύστημα δύο ταχυτήτων», με όσους μετανάστες μετεγκαθίστανται απ' ευθείας στη Βρετανία από το εξωτερικό να λαμβάνουν περισσότερη βοήθεια από αυτούς που έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως πρόσφυγες από το κράτος.

 

Οι βουλευτές επισήμαναν ότι ήταν ζωτικής σημασίας να δοθεί περισσότερη βοήθεια σε πρόσφυγες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας, περίθαλψη, μόρφωση, εκπαίδευση και απασχόληση.

«Οι πρόσφυγες φέρνουν τόσα πολλά ταλέντα και δεξιότητες - απλώς χρειάζονται ευκαιρίες για να απελευθερώσουν το δυναμικό τους», ανέφερε η πρόεδρος της διακομματικής ομάδας Τάνγκαμ Ντεμπονέρ, σε δήλωσή της.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η Βρετανία θα πρέπει να σχεδιάσει μια πολιτική για τους μετανάστες που να «βασίζεται στην συμπόνια» καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζει τις θέσεις της σε διάφορους τομείς για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.