Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Διάγγελμα από τον εμίρη του Κατάρ



Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι δήλωσε πως η χώρα παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.

 

«Οποιαδήποτε λύση στην κρίση που έχει δημιουργηθεί πρέπει να γίνει υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, η λύση πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της χώρας μας και την βούλησή της. Δεύτερον, η λύση πρέπει να είναι στο πλαίσιο του σεβασμού της κυριαρχίας και της επιθυμίας κάθε κράτους, μέσα από αμοιβαία δικαιώματα αλλά και κοινές υποχρεώσεις για όλους. Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε σε μια λύση», είπε ο εμίρης του Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν από τις 5 Ιουνίου τους διπλωματικούς τους δεσμούς με το Κατάρ αλλά και τις αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες συνδέσεις μαζί του, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κάτοπικοι της χώρας, η οποία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022, υποστηρίζοντας ότι η κρίση έκανε το Κατάρ ακόμα πιο ανθεκτικό.