Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την ζωή του, καθώς λόγω της ηλικίας του είναι σχεδόν αδύνατη η επικοινωνία μαζί του
Τον Ιανουάριο του 1896 ο Γερμανός φυσικός Βίλχελμ Ρέντγκεν παρουσίασε την πρώτη ακτινογραφία. Λίγους μήνες μετά, έλαβαν χώρα στην Αθήνα οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ στην Ρωσία εστέφθη ο τελευταίος Τσάρος, ο Νικόλαος ο Β'. Την ίδια χρονιά, κάπου στην Χιλή, γεννήθηκε ο Don Celino. Τα γεγονότα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση, αν ο τελευταίος, δεν ζούσε μέχρι σήμερα. Σε ηλικία 121 ετών, ο χιλιανός Don Celino είναι, ίσως, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Ο Celino Villanueva Jaramillo, ή Don Celino, όπως είναι γνωστός, έχασε το σπίτι του από πυρκαγιά σε ηλικία 99 ετών. Μια γειτόνισά του, η Marta Ramírez, αποφάσισε να φιλοξενήσει τον ηλικιωμένο άνδρα, καθώς δεν είχε κανέναν συγγενή.
«Δεν πίστευα ότι θα ήταν ακόμα και σήμερα εδώ» δήλωσε η ίδια η Marta Ramírez στην βρετανική εφημερίδα Guardian.
Παρόλο που το πιστοποιητικό γεννήσεώς του καταστράφηκε στην πυρκαγιά, η ταυτότητά του την οποία ανανέωσαν οι αρχές της Χιλής δίνουν ως ημερομηνία γέννησής του την 25η Ιουλίου 1896. Η υπεύθυνη μάλιστα του τοπικού ληξιαρχείου μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα δηλώνει κατηγορηματικά, ότι σύμφωνα με τα αρχεία της υπηρεσίας ο «Don Celino», είναι 121 ετών.
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την ζωή του, καθώς λόγω της ηλικίας του είναι σχεδόν αδύνατη η επικοινωνία μαζί του. Είναι γνωστό ότι εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια ως αγρότης, στη φάρμα ενός γαιοκτήμονα στην περιοχή Río Bueno. Σε ηλικία 80 ετών αποσύρθηκε σε μια καλύβα που του παραχώρησε ο γαιοκτήμονας και ζούσε με ένα μικρο εισόδημα που του εξασφάλιζε ο πρώην εργοδότης του.
Μετακόμισε στην παραθαλάσσια πόλη Mehuín, όπου πέρασε τα επόμενα χρόνια σε μια καλύβα, με μοναδική πολυτέλεια μια ξυλόσομπα την οποία χρησιμοποιούσε για να ετοιμάζει το φαγητό του. Μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τα λιγοστά του υπάρχοντα, μέχρι σήμερα, φιλοξενείται στο σπίτι της Marta Ramírez.
Στα 115α γενέθλιά του, τον επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Χιλής Sebastián Piñera ο οποίος χρησιμοποίησε τον υπεραιωνόβιο άνδρα ως παράδειγμα για την ποιότητα της δημόσιας υγείας της χώρας. Πλέον στα 121 του έτη ο «Don Celino», είναι σχεδόν τυφλός και κωφός, ενώ είναι αδύνατον να κινηθεί χωρίς βοήθεια.