Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 -

«Αν αποφύγουμε έναν μεγάλο πόλεμο τότε θα υπάρξει άλλη μια πανδημία»



Μερικές πολύ ανησυχητικές δηλώσεις έκανε ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ανέφερε πως «αν αποφύγουμε έναν μεγάλο πόλεμο… τότε, ναι, θα υπάρξει άλλη μια πανδημία, πιθανότατα μέσα στα επόμενα 25 χρόνια»!

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι οπαδός του συστήματος του Κλάους Σβαμπ σχετικά με το δόγμα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», πράγμα που προκαλεί ανησυχία διότι γνωρίζουμε πως το σύστημα αυτό για να να επιβάλει την  κοσμοθεωρία του στην ανθρωπότητα, θα του ηταν ιδιαίτερα βολική μία μεγάλη καταστροφή όπως ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος ή μία νέα θανατηφόρα πανδημία.

Μετά από ένα τέτοιο σοκ ό,τι έχει απομείνει από την Ανθρωπότητα εύκολα θα αποδέχονταν οτιδήποτε προκειμένου να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ευημερίας.

Οι επιστήμονες συνήθως θεωρούν τις πανδημίες ως πιθανά, ακόμη και αναπόφευκτα, φαινόμενα με την πάροδο του χρόνου αλλά για τον Γκέιτς και άλλους που έπαιξαν καίριο ρόλο στα χρόνια της πανδημίας σε ότι αφορά τον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους, το ερώτημα δεν είναι αν θα εμφανιστεί σύντομα άλλη πανδημία, είναι αν τα έθνη θα είναι προετοιμασμένα γι’ αυτήν.

«Η χώρα από την οποία ο κόσμος περίμενε να ηγηθεί και να αποτελέσει το πρότυπο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αυτές», λέει ο Γκέιτς, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκέιτς έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία» το 2022, στο οποίο κατηγόρησε διάφορες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένες το 2020.

Στο βιβλίο, παρουσίασε διάφορες συστάσεις για τις χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων πολιτικών καραντίνας, επενδύσεων στην παρακολούθηση της νόσου και ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων!

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, με την αύξηση των δαπανών για την ετοιμότητα για πανδημία στις ΗΠΑ και αλλού, ο Γκέιτς λέει ότι η παγκόσμια αντίδραση δεν είναι ακόμη αρκετή.

«Παρόλο που αντλήθηκαν κάποια από τα διδάγματα από την πανδημία [του κορωνοϊού], [ήταν] πολύ λιγότερα από όσα θα περίμενα, δυστυχώς», λέει.

Οι πολιτικές διαιρέσεις που πολλοί πιστεύουν ότι εμπόδισαν την παγκόσμια αντίδραση στο Covid-19 εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο στην κατάλληλη προετοιμασία για το επόμενο ξέσπασμα, προσθέτει ο Γκέιτς: «Το να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με το τι [κάναμε] καλά, τι δεν κάναμε καλά, εξακολουθεί να μην συμβαίνει … Ίσως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αυτό να βελτιωθεί. Αλλά, μέχρι στιγμής, είναι αρκετά απρόσμενο».

Να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει εδώ και πολλά χρόνια έχει αλλάξει αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχοντας φύγει από τους υπολογιστές και την πληροφορική και αγοράζοντας τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Βόρεια Αμερική.