Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Καρκίνος Παχέος Εντέρου



Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Έρχεται self test στα φαρμακεία τον Ιούνιο

Τα self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο στα φαρμακεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.



Καρκίνος του εντέρου: Πώς επηρεάζεται από κινητά, τάμπλετ και φορητούς υπολογιστές

Η συχνή έκθεση στο τεχνητό μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, τάμπλετ κ.ά.), καθώς και οι νέες λάμπες φωτισμού των δρόμων, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας ισπανικής επιστημονικής έρευνας, με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή της διασποράς.



Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η εξέταση που καταργεί την κολονοσκόπηση

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Regenstrief και δημοσιεύθηκε στο Science Daily απεφάνθη ότι οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αντικαταστήσουν την εξέταση της κολονοσκόπησης με ένα ετήσιο τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.



Τρώμε φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά και αρρωσταίνουμε σπανιότερα!

Όσοι τρώνε κάθε μέρα πολλές φυτικές ίνες και πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης), έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορες χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες και είναι γενικά πιο υγιείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).



Ανακάλυψη σοκ: Οι επιστήμονες βρήκαν την τροφή που σκοτώνει το 75% των όγκων!

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ και την τρίτη πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.



Καρκίνος του παχέος εντέρου: Προσοχή σε αυτά τα πρώιμα συμπτώματα

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται στο κατώτερο τμήμα του πεπτικού σας συστήματος. Είναι ελάχιστα ξεχωριστός από τον καρκίνο του ορθού (ο καρκίνος που αναπτύσσεται πολύ κοντά στον πρωκτό) αλλά συνήθως αναφέρονται και οι δύο ως “καρκίνος του παχέος εντέρου”.