Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ισχυς



Ο Α/ΓΕΝ στο 11ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συμμετείχε στο 11o Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Regional SeaPower Symposium – RSS 2017), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία από την Τρίτη 17 έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.



Νότια Αυστραλία: Επίδοση ρεκόρ για ισχύ από φωτοβολταϊκά σε οροφές κτιρίων

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας σημείωσε νέο ρεκόρ χαμηλής ζήτησης ενέργειας στις 17 Σεπτεμβρίου, απαιτώντας από το δίκτυο ισχύ μόλις 587,8 μεγαβάτ, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα φωτοβολταϊκά που είναι εγκατεστημένα στις οροφές κτηρίων.



Σε ισχύ το διάταγμα Τραμπ για τη (μη) είσοδο μουσουλμάνων

Σε πλήρη ισχύ τέθηκε η ταξιδιωτική οδηγία του προέδρου Τραμπ που αφορά στη (μη) είσοδο στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Λιβύη, Συρία, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη).

Πλέον οι αιτούντες βίζα θα πρέπει να αποδεικνύουν στενή οικογενειακή σχέση με αμερικανό πολίτη ή σοβαρό επιχειρηματικό-εκπαιδευτικό λόγο για το ταξίδι. 



Σταϊνμάγερ: Αδιαμφισβήτητη η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.



Μέχρι πότε ισχύει το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον

Η δράση Εξοικονομώ Κατ' Οίκον αφορά στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 03 Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην υλοποίηση παρεμβάσεων.



Σε ισχύ η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα μετά την επικύρωση από την Ε.Ε.

Η συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου θα τεθεί τελικά σε ισχύ το 2016, αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επισήμως τη συνθήκη την Τρίτη.