Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 -

χρεωση



Χανιά: Του χρέωσαν το λάδι στη σαλάτα

Μια ιδιαίτερη καταγγελία καταναλωτή, που χρεώθηκε επί πλέον το λάδι της σαλάτας ενώ δεν το είχε παραγγείλει, κοινοποιεί σε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για εστιατόριο σε παραθαλάσσια περιοχή των Χανίων.



Από 1η Δεκεμβρίου θα πληρώνουμε 1 ευρώ για τους χάρτινους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, με το ποσό του ενός ευρώ θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή, καλώντας έτσι τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.



Γιατί μπαίνει όριο 150 ευρώ σε όλους τους λογαριασμούς των κινητών

Σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου θα θέσει πλαφόν χρέωσης από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν μπαίνει στο ποσό των 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων (sms).



Πόσες ηλεκτρονικές αποδείξεις μας έχει χρεώσει η εφορία;

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές που έστειλαν μαζικά οι τράπεζες στην εφορία δεν αποτελούν «τεκμήριο». Ωστόσο, είναι καλό οι φορολογικές αρχές να γνωρίζουν πόσα ξοδεύουμε κάθε χρόνο για αγορές αγαθών και υπηρεσιών.



Οβελίας από χρυσάφι! Ψαροταβέρνα χρέωνε το Πάσχα το αρνί σούβλας 33 ευρώ το κιλό!

Αρκετά ήταν τα μαγαζιά που άνοιξαν στη Χαλκίδα την Κυριακή του Πάσχα για να πουλήσουν ψητό αρνί σούβλας, το οποίο είχε την τιμητική του λόγω της ημέρας.

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς του EviaZoom.gr, η τιμή σε ψητοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες και καλά εστιατόρια κυμαινόταν από 23 εως 25 ευρώ το κιλό.



Πότε θα χρεώνονται και πότε όχι οι πλαστικές σακούλες

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από σήμερα θα χρεώνονται. Από το μέτρο εξαιρούνται οι σακούλες σε περίπτερα και λαϊκές αγορές και οι σακούλες που υπάρχουν στα οπωροκηπευτικά στα σούπερ μάρκετ.