Τρίτη 15 Απριλίου 2025 -

επεξεργασια



Νοθευμένο ελαιόλαδο: Έτσι θα καταλάβουμε ότι έχει υποστεί επεξεργασία

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για εμφάνιση προβλημάτων υγείας, μετά την κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου ή διαφορετικά ελαίων που έχουν υποστεί επεξεργασία, με τους επιτήδειους να πουλάνε ολοένα και περισσότερο τέτοιου είδους λάδια.



Νέα έρευνα: Τα κοινά πρόσθετα τροφίμων που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Επιστήμονες εξέδωσαν προειδοποίηση μετά την ανακάλυψη ότι ένα κοινό πρόσθετο τροφίμων μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.



Η επιτραπέζια ελιά και τα μυστικά της

Όλες οι ελιές μπορούν να γίνουν επιτραπέζιες, ωστόσο το μέγεθος του καρπού και η ποικιλία υποδεικνύουν ποιες είναι καταλληλότερες. Οι βασικές βρώσιμες ποικιλίες είναι οι χονδροελιές Αμφίσσης και Βόλου, οι Καλαμών, οι πράσινες Χαλκιδικής και οι θρούμπες.

Πώς γίνεται η επεξεργασία τους;

Υπάρχουν δύο τρόποι επεξεργασίας των βρώσιμων ελιών: