Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024 -

Βουλή: Σοβαρό λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της Θ.Φωτίου και της Ο.Κεφαλογιάννη



Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όταν η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, απευθύνθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας της «άι στο διάολο», προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για την επιλογή της υπουργό να απαντά στις ερωτήσεις των συναδέλφων της ξεχωριστά και να μην περιμένει την ολοκλήρωση του κύκλου των τοποθετήσεων.

«Κυρία υπουργέ, δεν μπορείς να καταπατάς τις διαδικασίες, περιμένουμε να μιλήσουμε όλοι, να μας απαντήσει συνολικά» είπε η κ. Φωτίου με τον προεδρεύοντα, κ. Κυριαζίδη να απαντά πως η υπουργός έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

«Από πότε και δεν το ξέρω; τόσα χρόνια είμαι μέσα στη Βουλή» απάντησε η βουλευτής, με την κ. Κεφαλογιάννη να παίρνει το λόγο και να σημειώνει: «επειδή η κ. Βέττα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την δραματική πενταετία ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε τα μεταξύ σας».

Αμέσως ακολούθησε στιχομυθία με την Φωτίου να ξεφεύγει.

Ο διάλογος:

 
 Θ.Φωτίου: «Σας παρακαλώ κυρία υπουργέ δεν θα κάνετε μικροπολιτική πάνω σε ένα νομοσχέδιο»
Ο.Κεφαλογιάννη: «Όλοι θυμούνται ότι ο τουρισμός…»
Θ.Φωτίου: «Άι στο διάολο»
Ο.Κεφαλογιάννη: «Τι είπατε; θα το επαναλάβετε; έτσι έχετε μάθει να μιλάτε κοινοβούλιο; και το πρόβλημά σας είναι ο κανονισμός; εδώ δεν ξέρετε βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα! Ντροπή σας».