Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 -

Βορίδης: Οι πολίτες μας λένε ότι θέλουν τη ΝΔ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα



Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στο Real FM αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, και στα μηνύματα που οι πολίτες έστειλαν στη Νέα Δημοκρατία.

«Παρακολούθησα μια πολύ δημιουργική συζήτηση, εξαιρετικά ήπια στο επίπεδο των τόνων, με την εξαίρεση, ίσως, μίας τοποθέτησης», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού Επικρατείας, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η εξαίρεση αφορούσε την παρέμβαση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά.

Τελικώς, «όλες οι παρεμβάσεις, η κάθε μία με τη δική της ευαισθησία, ήταν συμβολή στην ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, που ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης», επεσήμανε, με την παράλληλη διευκρίνιση ότι το θέμα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «παρεμπιπτόντως ήρθε».

Επί της ουσίας των λεχθέντων στην Κ.Ο., ο Μ. Βορίδης παρατήρησε εν πρώτοις ότι θέματα, στα οποία αναφέρθηκαν βουλευτές, όπως η ακρίβεια ή η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι θέματα, τα οποία έχει ήδη αναδείξει ο πρωθυπουργός. Υπενθύμισε, ειδικότερα, ότι σε μετεκλογική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός «αναγνώρισε την ακρίβεια ως ένα πρόβλημα που επιμένει. Παρά τις προσπάθειες δεν έχουμε καταφέρει να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και στο σύνολό του, παρά μόνο μερικά», είπε ο Μ. Βορίδης. Ενώ για το άλλο θέμα, αυτό της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, επίσης η κυβέρνηση αναγνώρισε το ζήτημα και γι’ αυτό «θα γίνουν σημειακές διορθώσεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας. Μια πρώτη αντίδραση, άλλωστε, ήταν ο ανασχηματισμός, δήλωσε επίσης και διερωτήθηκε: «Ο ανασχηματισμός με την αλλαγή στο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν συνδέεται με την ακρίβεια;».