Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Βόλος: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μαθητές - Δύο τραυματίες



Τον απόλυτο τρόμο που έζησαν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Φιγαλείας όταν κατά τη διάρκεια εκδρομής στο Βόλο, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 3 Μαΐου, είχε ως αποτέλεσμα δυο εκ των μαθητών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου. Η είδηση της επίθεσης αναστάτωσε τους γονείς, πολλοί εκ των οποίων ήταν έτοιμοι να σπεύσουν στο Βόλο φοβούμενοι για τις ζωές των παιδιών τους. Ωστόσο, οι συνοδοί καθηγητές τους διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και ειδικότερα για τους δυο μαθητές που είχαν πάει στο Νοσοκομείο από το οποίο αποχώρησαν μόλις τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι μαθητές από την Ηλεία αιφνιδιάστηκαν από την απρόκλητη επίθεση και προσπαθούσαν να προστατέψουν τους εαυτούς τους ενώ οι δράστες τραυμάτισαν δυο παιδιά, έναν μαθητή του Γυμνασίου και έναν του Λυκείου. Οι κουκουλοφόροι, που πιθανολογείται ότι βρίσκονταν στο κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αποχώρησαν χωρίς λεία, ενώ το περιστατικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια λίγων περαστικών.

Στο σημείο έφθασαν λιμενικοί που ενημερώθηκαν από τους συνοδούς των μαθητών αλλά και η αστυνομία η οποία συνόδευσε τους μαθητές μέχρι το ξενοδοχείο τους.

Η υπόθεση για την αστυνομία Βόλου μπήκε στο αρχείο αφού δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από την πλευρά των καθηγητών-συνοδών .