Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βαθιά συγκινημένος ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη άφιξή του στον Ιερό ναό του Πρωτάτου στο Άγιον Όρος



Τιμητικά χτύπησαν οι καμπάνες στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Αγ. Όρος κατά την άφιξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη ή Άγιο Πρώτο, Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, υποδέχτηκαν τον εμφανώς συγκινημένο Ρώσο πρόεδρο.

  

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε πανηγυρική δοξολογία, ενώ θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή.

AdTech Ad

Θα γίνει περίπου στη μέση της σκάλας προς το Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό κέρασμα, τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο Προέδρων και την ανταλλαγή δώρων. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στον ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας οπότε και θα αποχωρήσει οΡώσος Πρόεδρος.

Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Δείτε φωτογραφίες