Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Αγιον ορος



Άγιον Όρος για γάμο ομοφυλοφίλων: “Είναι μεγάλο το έγκλημα. Ασελγούν στην ανθρώπινη φύση”

Το ζήτημα της νομοθέτησης γάμου ομοφυλοφίλων και η τεκνοθεσία κυριάρχησε στην έκτακτη διπλή Ιερά Σύναξη στο Άγιον Όρος η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις Καρυές, παρουσία των 40 Κα



Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους στην PemptousiaTV για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”: “Ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Παναγία”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π.



Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Το πρόγραμμα για την τελετή υποδοχής της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστι” από το Άγιο Όρος

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως η τελετή υποδοχής της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος “Άξιον Εστί” , η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.



Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τιμά σήμερα το Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή πανηγυρίζει το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βετοπαιδίου, η οποία πανηγυρίζει σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη.



Από 3 έως 15 Μαΐου στην Αθήνα η Ιερά Εικόνα “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος

Από τις 3 έως τις 15 Μαϊου θα βρίσκεται στην Αθήνα τελικά η Ιερά Εικόνας της Παναγίας του “Άξιον Εστί” με την υποδοχή να λαμβάνει χώρα στην πλατεία Μητροπόλεως.



Άγιον Όρος: Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, Γέροντος Εφραίμ, τελέστηκε χθές  Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην Αγιορειτική Σκήτη.