Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Τρίκαλα – Θεία πατροκτόνου: «Ο ανιψιός μου ήταν δύο μέρες με το πτώμα – Δεν ξέραμε τίποτα»



Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την ανατριχιαστική υπόθεση της πόλη των Τρικάλων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ο 47χρονος γιος με ένα αλυσοπρίονο έκοψε τα χέρια του πατέρα του και τον αποκεφάλισε. Στη συνέχεια προσπάθησε κι ο πατροκτόνος να κάνει κακό στον εαυτό του, ωστόσο δεν τα κατάφερε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατροκτόνος στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, είχε πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του δύο ημέρες νωρίτερα από τη στιγμή που τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Η αδερφή του 77χρονου θύματος αναφέρει ότι ο ανιψιός της μετά το θάνατο της μητέρα του άρχισε να συμπεριφέρεται διαφορετικά. «Καλό παιδί και φιλότιμο. Μόλις τον παίρναμε τηλέφωνο ερχόταν να μας φτιάξει ό,τι μας χαλούσε. Μετά το θάνατο της μητέρας του, άλλαξε.

Της είχε μεγάλη αδυναμία. Έπαθε εγκεφαλικό και την επόμενη ημέρα πέθανε. Δεν τον έβλεπα καθόλου. Όλο στο μαγαζί ήταν. Μάλωνε με τον πατέρα του όπως κάνουν όλα τα παιδιά», λέει η αδερφή του θύματος και προσθέτει: «Πώς θα το ξεχάσουμε αυτό που έγινε.

Ήμουν σε άλλη κηδεία, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο Δήμος σκότωσε τον πατέρα του. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Την ώρα που κατέβαζαν τον νεκρό στον τάφο, χτυπάει το τηλέφωνο.

Μας έψαχναν να μας βρουν για να μας πουν για τον θάνατο. Ο ανιψιός μου κάθονταν δύο ημέρες εκεί και τον κοίταγε κι εμείς δεν ξέραμε τι έχει γίνει».

Όσον αφορά τώρα για το ψυχιατρικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε ο ανιψιός της, η κ. Μαρία υποστηρίζει ότι: «Λένε για μια περίπτωση που είναι πριν από 15 χρόνια. Μια χαρά ήταν το παιδί. Τώρα αρχίζουν να λένε ότι είναι ψυχάκιας. Αν πάθεις κάτι κάποια στιγμή, αυτό σημαίνει ότι θα είσαι μια ζωή ψυχάκιας; Πήρε λίγα φάρμακα, είχε κάτι σαν κατάθλιψη».

Από την πλευρά του ο γαμπρός του θύματος, ο κ. Θωμάς αναφέρει ότι πατέρας και γιος είχαν κάποια καβγαδάκια, ενώ σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο 47χρονος σκότωσε τον άνθρωπο που τον έφερε στην ζωή κάνει λόγο για πράξη που φανερώνει μίσος. «Για μένα ήταν το καλύτερο παιδί. Ήταν πάντα πρόθυμος κι έτρεχε για κάποιες δουλειές που τον χρειαζόμουν.