Την προσεχή Τετάρτη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να επικοινωνήσει με την Πόπη Τσαπανίδου για να διαπιστώσει εάν αποδέχεται τον διορισμό της στην κενή θέση. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η εκλογική νομοθεσία για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας, η κυρία Τσαπανίδου θα ενημερωθεί επισήμως από τη Βουλή.

Αν και τηρεί σιγήν ιχθύος και κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το αν θα πάρει την έδρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η δημοσιογράφος προτίθεται να τη δεχθεί και να ορκιστεί βουλευτής, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Τασούλας θα μεταφέρει την πρόταση διορισμού στον επόμενο της λίστας που είναι ο κ Μιχάλης Καλογήρου και ούτω καθεξής.

Πάντως η Ζωρζέτα Λάλη τόνισε πρόσφατα σε δήλωσή της ότι θα κρατήσει την έδρα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον φτάσει η σειρά της.

Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη εισάγεται στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού».