Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Την παρέμβαση Τσίπρα για τις δομές φτώχειας ζητά ο Πατούλης



Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και μετά τη λήξη τους, στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Στην επιστολή επισημαίνεται, πως σήμερα στους δήμους της χώρας λειτουργούν 256 Δομές Φτώχειας και εξυπηρετούν 118.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πρόκειται για κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, υπνωτήρια, Τράπεζες Χρόνου, Γραφεία Διαμεσολάβησης κ.α και εργάζονται 1.112 νέοι επιστήμονες σε αυτές.

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει τη σημασία να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξής τους στα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και την έναρξη υλοποίησής τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος λουκέτου στις δομές.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει την πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος από την αρχική του λήξη, στις 31 Οκτωβρίου 2016 και έως την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, αλλά τελικώς δόθηκε παράταση μόνο για δύο μήνες.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.