Τρίτη 02 Ιουλίου 2024 -

Θρίλερ και τραγωδία στα Άνω Λιόσια: 59χρονος έκαψε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού - Εξετάζεται αν τον σκότωσε



Θρίλερ εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Άνω Λιόσια, όπου εντοπίστηκε το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα απανθρακωμένο σε αυλή σπιτιού.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος και τεμαχισμένος πάνω σε στρώμα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού και δίπλα ο γιος του, ο οποίος φέρεται να έκαψε τον πατέρα του.

Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προέβη σε αυτή την πράξη γιατί δεν είχε χρήματα για να τον θάψει. Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο 59χρονος δράστης έβαλε φωτιά στην αυλή την περασμένη Τρίτη. Από τότε άρχισε να αναδύεται μια δυσοσμία στη γειτονιά και άρχισαν να ψάχνουν αν πρόκειται για κάποιο νεκρό ζώο. Ένας από τους γείτονες είδε από την ταράτσα του σπιτιού του ένα καμένο στρώμα, καλυμμένο με μια κουβέρτα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν έφτασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ο 59χρονος αρνήθηκε να τους ανοίξει και απαντώντας σε ερωτήσεις για το πού βρίσκεται ο πατέρας του, υποστήριζε ή ότι τον έχει πάει σε ίδρυμα, ή ότι τον προσέχει συγγενικό πρόσωπο. Τελικά οι αστυνομικοί μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα.

Στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες στον γιο του θύματος, ο οποίος προσήχθη.

Γείτονες που παρακολουθούσαν από την ταράτσα τα δρώμενα, μιλούν για διαμελισμένο σώμα και μάλιστα ότι κάποια μέλη βρέθηκαν μέσα σε ένα πιθάρι στην αυλή.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο παππούς τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του. Ζούσαν στην γειτονιά τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την γειτονιά.

Ο γιος εργαζόταν ως καθηγητής και φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν ξυπόλυτος και με βρώμικα ρούχα. Κάποιοι γείτονες ανέφεραν ότι το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και ίσως ήταν οικονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον γιο.

Ο γιος του θύματος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων (είχε μαχαίρι και τσεκούρι) και για μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού. Στη σορό θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.