Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 -

Θέλει να σπάσει τα ισόβια ο δολοφόνος του φαρμακοποιού Βασίλη - Φλώρου Αύριο στο Εφετείο αντιμέτωποι και πάλι ο δολοφόνος με την οικογένεια του θύματος



Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2024 από τη δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού του Ψυχικού Βασίλη Φλώρου.
Οι μνήμες από την στυγερή δολοφονία του χαμογελαστού και ελεήμονος φαρμακοποιού όπως τον αποκαλούσαν είναι ακόμη νωπές με την σύζυγο και τα παιδιά του να μην μπορούν ακόμη να συνέλθουν από τις εικόνες που έζησαν έξω από το σπίτι τους, όταν είδαν τον άνθρωπό τους στο πεζοδρόμιο νεκρό αφού βγήκαν στο μπαλκόνι τους όταν άκουσαν πυροβολισμούς.

Η υπόθεση αυτή που απασχόλησε το πανελλήνιο και προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή εναντίον του δολοφόνου Παύλου Ιωαννίδη έχει πάρει ως τώρα τέσσερις αναβολές με αποτέλεσμα αύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 να βρεθεί και πάλι ενώπιον του Εφετείου.
Η πρόθεση του δολοφόνου, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, είναι να σπάσει τα ισόβια και αυτό έχει εξαγριώσει την οικογένεια και την κοινωνία ολόκληρη αφού ο Παύλος Ιωαννίδης ούτε λεπτό δεν φάνηκε να μετανόησε για το στυγερό έγκλημα λένε οι δικοί του άνθρωποι.

“Δεν έχω ηρεμήσει λεπτό από τη στιγμή που είδα τον πατέρα των παιδιών μου νεκρό έξω από το ίδιο μας το σπίτι,” λέει η σύζυγός του Ξένια η οποία ως γιατρός στο επάγγελμα έτρεξε αμέσως στο δρόμο, να δει το σύζυγό της και κατάλαβε ότι ήταν ήδη νεκρός μη μπορώντας να του δώσει καν χέρι βοήθειας.

“Ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αυτό που έγινε και έξι ολόκληρα χρόνια βλέπουμε ακόμη μπροστά μας το Βασίλη νεκρό, αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο έξω από το ίδιο του το σπίτι. Αυτό δυστυχώς δεν το σέβεται ο φονιάς του άντρα μου και θέλει να βγει έξω σα να μην σκότωσε, σα να μη μας βύθισε στο πένθος, σα να μην άφησε ορφανά τα παιδιά μου. Σκότωσε έναν άνθρωπο και δε θέλει να υποστεί την τιμωρία;” τονίζει η σύζυγός του.

Το ιστορικό της δολοφονίας και ο τρόπος που διέπραξε το έγκλημα

Ο 58χρονος σήμερα, Παύλος Ιωαννίδης κατασκευαστήs, δολοφόνησε τον Βασίλη Φλώρο έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, μπροστά στα μάτια της συζύγου και της κόρης του, και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Πυροβόλησε μάλιστα το θύμα, που ήταν φίλος του από το πανεπιστήμιο επτά φορές.

Το έγκλημα έγινε τη στιγμή που ο Βασίλης Φλώρος  έφευγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο Κτελ ώστε να στείλει ένα δέμα με τρόφιμα στον γιο του που σπούδαζε στην Πάτρα. Τότε, τον προσέγγισε ο Παύλος Ιωαννίδης, με μαύρο τζόκεϊ, έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε επτά φορές τον φαρμακοποιό, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Ο Βασίλης Φλώρος άνοιξε την πόρτα και άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, ενώ ο δολοφόνος εξαφανίστηκε.
Από τον τέταρτο όροφο της οικίας του όπου έμεναν, η σύζυγος και η κόρη του τον είδαν να ξεψυχά μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Η οικογένεια του θύματος είχε σχεδόν κατονομάσει από την πρώτη στιγμή τον 58χρονο ως δράστη της δολοφονίας, καθώς ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχαν διαφορές.

 Οπως είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο η σύζυγός του άτυχου φαρμακοποιού, Ξένια Ευαγγελάκου Φλώρου ήταν ο καλύτερος φίλος που έγινε εχθρός και τους κατέστρεψε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν οικονομικές διαφορές .

Μάλιστα φάνηκε περίτρανα ότι ο δολοφόνος και είχε δανειστεί μεγάλο ποσό χρημάτων  από τον φαρμακοποιό και δεν τα επέστρεφε σέρνοντας μάλιστα τον φίλο του και την οικογένειά του στα δικαστήρια παίρνοντας διαρκώς αναβολές.

Ο δολοφόνος Παύλος Ιωαννίδης μετά την στυγερή δολοφονία του φαρμακοποιού, είχε καταφέρει να διαφύγει και συνέχιζε κανονικά τη ζωή του σα να μη συνέβαινε τίποτα ως την ημέρα που συνελήφθη.
Μάλιστα, είχε επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και τις αρχές, φροντίζοντας να παρουσιαστεί ακόμα και σε δικαστήριο με μηνυτή το θύμα, λόγω των διαφορών που υπήρχαν για τις οφειλές που είχε ο δολοφόνος προς το θύμα .

Οταν συνελήφθη, ύστερα από 17 ημέρες, αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν αυτός ο δράστης. Ομως, τον πρόδωσαν κάμερες από γειτονικά σπίτια και καταστήματα, το κινητό του τηλέφωνο αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητό του κινήθηκε στην περιοχή την ώρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης.
Μετά την δίκη που τον τιμώρησε με ισόβια κάθειρξη, ο δολοφόνος του Φλώρου άσκησε έφεση κι έκτοτε το δράμα της οικογένειας του θύματος συνεχίζεται διότι καλούνται σε δίκες στις οποίες στη συνέχεια ζητούνται αναβολές.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει” είχε πει η σύζυγος του Φλώρου στην τελευταία αναβολή του Εφετείου.
“ Είμαστε εξοργισμένοι για τις παρελκυστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο φονιάς του συζύγου μου, γιατί προφανώς κάτι έχει στο μυαλό του. Κάθε δικαστήριο είναι για μας ένας καινούργιος θάνατος, γιατί ξαναζούμε 100% δυσάρεστες καταστάσεις και το χειρότερο από όλα είναι ότι βλέπουμε να μας εμπαίζουν με το να ζητούν συνεχείς αναβολές και να παρατείνουν το μαρτύριό μας» δήλωσε φανερά ενοχλημένη η σύζυγος του θύματος Ξένια Ευαγγελάκου.
Αύριο Δευτέρα 23 -9-24 και πάλι η σύζυγος και τα δυο παιδιά του φαρμακοποιού θα αντικρίσουν και πάλι τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα τους στο Εφετείο Αθηνών.