Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τα οργισμένα τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Χριστοδουλοπούλου και Βούτση



Δυο οργισμένα τηλεφωνήματα έκανε ο χθες ο πρωθυπουργός την ώρα που μαινόταν ο θόρυβος γύρω από τις μετατάξεις υπαλλήλων της Βουλής. Το ένα έγινε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και το άλλο προς την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Νίκο Βούτση ήταν ιδιαίτερα έντονη με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για την εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση και το κόμμα την συγκεκριμένη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να σταματήσει αμέσως την διαδικασία ακόμα και αν τυπικά ήταν νόμιμη και είχε την συναίνεση όλων των κομμάτων.

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε χθες νωρίς το απόγευμα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου καθώς η τελευταία παραδέχθηκε δημόσια ότι χρησιμοποίησε γνωριμίες και προσωπικές φιλίες για να μετακινηθεί η κόρη της στην Βουλή από τα ΕΛΤΑ όπου εργαζόταν.

Ζήτησε μάλιστα από την βουλευτή του κόμματος του να επανορθώσει με δηλώσεις της αν και όπως είπε πολύ δύσκολα μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Η Τασία Χριστοδουλοπουλου αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από την πολιτική και να μην κατέβει στις εκλογές για δυο λόγους: Κατ αρχήν γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα την τιμωρούσαν και κατά δεύτερον γιατί πλέον εμφανιζόταν αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της.