Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 -

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης



Συζήτηση και ψήφιση πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του. «Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ολόκληρη η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών- θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν.

Με τιμή

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της ΚΟ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»