Μεγάλες αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Τουρκία, από την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Χούπη σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sozcu, προχώρησε σε άκρως εμπρηστικές δηλώσεις.
«Ο Έλληνας αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων δοκιμάζει τις αντοχές μας», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για επίσκεψη σε «νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Δημήτρης Χούπης βρέθηκε στο Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και την Ψέριμο, τα οποία, όπως ισχυρίζονται, ανήκουν στις τουρκικές επαρχίες Αϊδινίου και Μούγλων.
Η Sozcu κατηγορεί επίσης την Ελλάδα ότι «με 6.000 στρατιώτες έχει καταλάβει 20 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες», ενώ κάνει λόγο για εγκατάσταση ισραηλινών πυραυλικών συστημάτων, αναφέροντας ότι «θα μπορούν να πλήξουν την Κωνσταντινούπολη».
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας γίνεται λόγος για «επίδειξη κυριαρχίας και σημαίας του Δημήτρη Χούπη στα νησιά μας», επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα έντασης και να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.