Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Αιγαίο



Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση στην Αθήνα για τα ΜΟΕ, λένε πήγες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, πηγές του υπουργείου σημείωσαν τα εξής:



Μπαχτσελί: «Να κατάσχεται η περιουσία και να αφαιρείται η ιθαγένεια σε όσους δεν αποδέχονται την τουρκική σημαία»

Επίθεση στους Κούρδους εξαπέλυσε σε ομιλία του ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλώντας σε… αφαίρεση ιθαγένειας.



Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής, για τη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας».



Προκαλεί η Τουρκία: Επαναφέρει ξανά τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Η Άγκυρα αυξάνει τις απειλές της μετά την ανακοίνωση από την Ελλάδα για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δηλώνουν ότι είναι σε επιφυλακή για να «προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα οφέλη μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να επιβάλει μονομερές καθεστώς».



Πώς σώθηκε ο 29χρονος πιλότος του F16

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας κατέπεσε χθες μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής. Ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.



Εξήντα μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στην κεντρική Μεσόγειο

Τουλάχιστον 60 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τις περασμένες ημέρες στην κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με καταγγελίες διασωθέντων στη μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranée.

Οι 25 διασωθέντες διηγήθηκαν ότι είχαν κάνει τις πρώτες εκκλήσεις για βοήθεια πριν από μια εβδομάδα και ότι στον τραγικό απολογισμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται τέσσερα παιδιά.