Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζει ο δολοφόνος Ζαφειρόπουλου: "Δεν ήθελα να τον σκοτώσω"



Σε θρίλερ μετατρέπεται η δίκη για τη γνωστή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορούμενος, που φέρεται τη Δευτέρα (14/01), να κατέσφαξε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον συγκατηγορούμενό του Άρμπερ Μπόκα δήλωσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι πυροβόλησε αλλά δεν είχε κανένα σκοπό να σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλο: «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο συνήγορος του, ο Μικέλα Καστριότ, δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδονται.Από την ακροαματική διαδικασία, η οποία έγινε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου να βρίσκονται συγκινημένοι στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους.

Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο ειχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει.
Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.