Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 -

Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Κασσελάκη



Η Πόπη Τσαπανίδου συναντήθηκε με τον Μανώλη Καπνισάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και αποδέχτηκε τελικά την βουλευτική έδρα του παραιτηθέντα Όθωνα Ηλιοπούλου, ως επιλαχούσα.

Η δημοσιογράφος θα λάβει την έδρα και με αυτό τον τρόπο κλείνει τον «δρόμο» για τη Βουλή στον πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παρασκηνιακά θεωρείται ως κίνηση του «συστήματος Τσίπρα» καθώς η δημοσιογράφος πρόσκειται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας, ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Στέφανο Κασσελάκη και του αποκλείει το όποιο ενδεχόμενο υπήρχε να γίνει βουλευτής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αύριο Τετάρτη (28.8), ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Βουλής, η Πόπη Τσαπανίδου θα ενημερωθεί και θεσμικά ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Ο.Ηλιόπουλου.

H παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα θα ανακοινωθεί με την έναρξη της συνεδρίασης στο Σώμα, ενώ το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η ανάρτηση της Π.Τσαπανίδου:

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».