Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Στον έλεγχο της Sherwin Williams έναντι 8,9 δισ. δολ. η Valspar



Στην εξαγορά της αμερικανικής ανταγωνίστριά της Valspar προχωρά η εταιρεία χρωμάτων Sherwin Williams, σε μία συμφωνία ύψους 8,9 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά.

Η Sherwin-Williams θα καταβάλλει το αντίτιμο των 113 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο και είναι 41% υψηλότερο από τη μέση τιμή της μετοχής της Valspar την περίοδο 18 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου. Tην Παρασκευή η μετοχή της Valspar έκλεισε στα 83,88 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ της Sherwin-Williams διαμορφώθηκε στα 288,69 δολάρια, προσδίοδοντας στην εταιρεία αξία 11,3 δισ. δολαρίων.

 

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών υπογράμμισαν ότι ενώνοντας τις δυνάμεις τους θα επιταχύνουν την επέκτασή τους σε περιοχές εκτός των ΗΠΑ, όπως αυτή της Ασίας Ειρηνικού και της Ευρώπης. Ο όμιλος, που θα προκύψει από τη συγχώνευση, υπολογίζεται ότι θα έχει ετήσια έσοδα 15,6 δισ. δολαρίων, κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ θα απασχολεί περισσότερους από 58.000 εργαζομένους. Οι δύο πλευρές στοχεύουν σε εξοικονόμηση κόστους 280 εκατ. δολαρίων εντός διετίας.