Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Στην εντατική ο 3χρονος που κακοποιήθηκε από τη μητέρα του



Το παιδί έπεσε από τις κούνιες φαίνεται πως είπε αρχικά η 23χρονη μητέρα, που κατάγεται από ένα χωριό έξω από το Γύθειο, αλλά μένει με τον 54χρονο σύντροφό της στη Σκάλα Λακωνίας.

Όπως λένε οι πληροφορίες μας, την Κυριακή το μεσημέρι η 23χρονη μητέρα πήγε το 3 ετών παιδί της στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, σε λιπόθυμη κατάσταση. Από εκεί διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Στο νοσοκομείο και μετά από αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε πως έχει εσωτερικό αιμάτωμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου και έγινε επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα.

Μετά την επέμβαση το παιδί ταξίδεψε υπό καταστολή στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή. Όπως μάθαμε το αιμάτωμα υποχωρεί αλλά το παιδάκι βρίσκεται ακόμα σε καταστολή και πιθανόν θα το ξυπνήσουν σε 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Όσο αφορά στη μητέρα, οι πληροφορίες μας λένε πως δεν κατάφερε να συνοδέψει το παιδί στο νοσοκομείο και δεν ήταν δίπλα του στις επεμβάσεις, διότι αρχικά δεν είχε μεταφορικό μέσο να πάει γρήγορα μαζί του. Για κάποιο λόγο δεν κατάφερε να επιβιβαστεί μαζί του στο ασθενοφόρο από το Βλαχιώτη. Όμως μετά από κάποια ώρα μαζί με τον σύντροφό της, εμφανίστηκε και αναζήτησε το παιδί της στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Εκεί, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο όπου κρατούνται στο Α.Τ. Σπάρτης μέχρι αυτή την ώρα. Οι πληροφορίες μας λένε πως οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία, προκειμένου αύριο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθούν.

Ο γιατρός στη Σπάρτη κάλεσε την αστυνομία. Η συνομιλία που είχε με την μητέρα αφού το νήπιο είχε αποχωρήσει για την Αθήνα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «περίεργη».

Ο κ. Σωτηριανάκος, διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, ανέφερε πως «ως μητέρα του παιδιού θα έπρεπε να το συνοδεύετε» με εκείνη να αποκρίνεται πως δεν είχε τρόπο να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο. Ενώ αφού συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς: «συγγνώμη, νευρίασα και το χτυπούσα».

Ο παππούς της παιδιού δήλωσε στον Alpha πως «τους είδα και τους δύο και μου είπαν πως το παιδί δεν κατούραγε και εκνευρίστηκαν και το χτύπησαν», ενώ συμπλήρωσε πως η μητέρα «είχε λίγα νευράκια».