Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Στη φυλακή η 30χρονη που άφησε το βρέφος να καεί στο σπίτι της



Στη φυλακή οδηγείται η 30χρονη μητέρα από την Βάρκιζα, η οποία κατηγορείται ότι άφησε μόνο του των 13 μηνών βρέφος της στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό μετά από φωτιά που ξέσπασε. Η απόφαση για την προφυλάκιση της ελήφθη μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία της.

Σε βάρος της μητέρας έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση και εμπρησμό από αμέλεια και μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρόνη φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι άφησε μόνο το κοριτσάκι για περίπου έξι ώρες, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση.

Όπως όλα δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το θερμαντικό σώμα και το κοριτσάκι κάηκε ζωντανό και αβοήθητο μέσα στο ριλάξ που το είχε. Όταν γύρισε η 30χρόνη είπε ότι είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η υπεράσπιση της έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σοκάρει η απολογία της 30χρονης μητέρας: Τάιζα το μωρό, το έδενα και πήγαινα για καφέ

Στον ανακριτή απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας η 30χρονη μητέρα από τη Βάρκιζα. Εις βάρος της 30χρονης έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, με την ίδια να δηλώνει συνετριμμένη και σε ψυχικό κλονισμό.

Στην απολογία της εξήγησε πως οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο star, η 30χρονη στην απολογία της περιγράφει τα «μαύρα» παιδικά της χρόνια, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στο πλευρό της θετής της μητέρας.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Εξήγησε ότι στα 15 της χρόνια σταμάτησε το σχολείο, επειδή ήταν πολύ κακή μαθήτρια. Βρισκόταν στο περιθώριο και είχε μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Σημείωσε πως έναν χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα και έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Τότε έμαθε τυχαία και μετά τον θάνατο της μητέρας της, πως ήταν υιοθετημένη.

Δυο φορές μάλιστα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύτηκε και ακολούθησαν λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων. Σε όλους έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια, αλλά όλες της οι σχέσεις έληγαν μετά από κάποιο καιρό.

«Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

Επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι, που κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ήταν δεμένο στο ριλάξ ώστε να είναι σίγουρη πως δε θα μετακινηθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είχε το πιστολάκι αναμμένο.

Εκανε λόγο μάλιστα για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Επεσήμανε επίσης ότι τη μοιραία ημέρα είχε πει σε φίλο της, που είναι οδηγός ταξί, να έρθει να προσέξει το μωρό, όπως συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο λόγω μίας παρεξήγησης που προέκυψε, δεν πήγε ποτέ.

Η 30χρονη η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου, φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί από το σύνηγορό της η συνδρομή ειδικού γιατρού ψυχιάτρου.

Οσα είπε πάντως η 30χρονη στην κατάθεσή της σοκάρουν. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε.

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη είπε, επίσης, ότι είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών, το οποίο άφηνε αναμμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού, για να ζεσταίνεται.

Το μωρό φέρεται να ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο. Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.