Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Σοκ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ, που δραπέτευσαν την ώρα που βρίσκονταν μέσα επισκέπτες



Σάλος έχει προκληθεί με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μετά την ανακοίνωση του για την θανάτωση δύο σπάνιων τζάγκουαρ που φιλοξενούσε.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε χθες ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Είπε, μάλιστα, ότι συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, όταν και αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πάρκου.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιβεβαίωνε τη θανάτωση των δύο ζώων, καθώς επίσης και ότι τα τζάγκουαρ δραπέτευσαν εν ώρα λειτουργίας και ενώ βρίσκονταν μέσα επισκέπτες. Πλέον, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το πώς τα ζώα κατάφεραν να βγουν από την χώρο φύλαξής τους και κατά πόσο είναι ασφαλής μία επίσκεψη σε αυτήν την τεράστια έκταση, στην οποία βρίσκονται καθημερινά δεκάδες οικογένειες!

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Η ανακοίνωση για την Jenny και τον Spotty
“Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου”.