Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πυροβολισμοί σε περιπετειώδη καταδίωξη κακοποιού στον Έβρο



Σκηνές από αστυνομική ταινία με περιπετειώδη καταδίωξη μέσα σε δασική περιοχή του Έβρου στην οποία συμμετείχε και εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας και πυροβολισμούς, συνέθεσαν το παζλ της σύλληψης ενός 53χρονου επικίνδυνου κακοποιού που προσπάθησε να εμβολίσει τους αστυνομικούς και τους απείλησε με όπλο!

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 53χρονο Έλληνα μετά την καταγγελία δύο νεαρών ηλικίας 19 και 18 χρόνων ότι τους λήστεψε με την απειλή βίας στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης και τους άρπαξε χρήματα, ένα κινητό και διάφορα μικροαντικείμενα. Στη συνέχεια, διέφυγε με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλέψει την περασμένη Πέμπτη από την πόλη της Δράμας, όμως έκλεψε και ένα δεύτερο Ι.Χ., το οποίο εγκατέλειψε αφού πρώτα άρπαξε από μέσα διάφορα εργαλεία και ρούχα. Έπειτα, διέρρηξε τρία σπίτια και έκλεψε δύο ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, διάφορα εργαλεία, τρόφιμα και ποτά.

 

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή του, τον εντόπισαν να οδηγεί το κλεμμένο από τη Δράμα Ι.Χ. και επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο στην περιοχή της Μεσημβρίας, όμως ο 53χρονος τράπηκε σε φυγή. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, επιχείρησε να εμβολίσει ένα περιπολικό και σήκωσε όπλο εναντίον των αστυνομικών, που πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα.

Στην περιοχή έφτασε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που πήρε μέρος στην πεζή καταδίωξη και κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη. Ο 53χρονος συνελήφθη και στα δυο κλεμμένα οχήματα, όπως και στο σπίτι του, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ακόμη, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 17,1 γραμμάρια αποξηραμένων κλώνων κάνναβης, 29,9 γραμμάρια κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και 21 ναρκωτικά χάπια.

 

Ο 53χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, που του απήγγειλε βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή τροχοφόρων, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και αντίσταση.