Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 -

Πυρκαγιές σε Ανάβυσσο και Σπέτσες απειλούν σπίτια



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου.


 

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε αυτή που ξέσπασε χθες Δευτέρα (31/07) στα Καλύβια Θορικού και η οποία είναι επίσης σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές. Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

 

Καίγονται οι Σπέτσες

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης (01/08/2017) για φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, των Σπετσών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Οι φλόγες έχουν φτάσει μια στις αυλές των σπιτιών, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Στο σημείο επιχειρούν 15 άνδρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο και δύο Καναντέρ

.

ΦΩΤΟ REUTERS

Πυρκαγιά και στο Σωληνάρι Μεσσηνίας

Εν τω μεταξύ πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σε δασική έκταση στην περιοχή Σωληνάρι Πύλου Μεσσηνίας.

 

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα Πετζετέλ.

 

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Τετάρτη 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.