Σάββατο 12 Απριλίου 2025 -

Π.Μαρινάκης: «Στις 11 Μαρτίου στο Μαξίμου η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας»



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες και θεσμικούς φορείς για τα θέματα της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα πάει στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΝΔ.

Αναφερόμενος στα Πανεπιστήμια, είπε ότι με το νομοσχέδιο θα έχουμε την ενίσχυση του Δημόσιου πανεπιστημίου. Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από το Σεπτέμβριο θα έχουμε την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος.

Απαντώντας για τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «απάντησε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών που λέει ότι ΥΠΕΣ δεν παρέχει email. Άρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ από τον Αύγουστο 2019 ενέταξε ευρωπαϊκή οδηγία και αυστηροποιήθηκε το καθεστώς για προσωπικά δεδομένα. Μένουμε στην ανακοίνωση γενικού γραμματέα ΥΠΕΣ και ερευνάται κάθε καταγγελία», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είπε «κλασσικός ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε γεγονός για να δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα σημαντικό θέμα. Το θέμα Ασημακοπούλου δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο διαδικασίας επιστολικής. Δεν γίνεται για λόγους αντιπολίτευσης να προσπαθούν να σαμποτάρουν επιστολική ψήφο».

«Δεν είναι σωστό με βάση στοιχεία να συνδέονται καταγγελίες με την επιστολική ψήφο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ουσιαστικός, νομικός, πολιτικός για να διακινδυνεύσουμε επιστολική. Πολλοί έχουν δεχθεί μηνύματα και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Έγινε και στις εκλογές Μαΐου. Υπάρχει αρχή για καταγγελίες και να κάνει ελέγχους», είπε.