Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 -

Περιοδεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα στην Μεσσηνία



Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας και θα συναντηθεί με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην απονομή της Δικαιοσύνης. Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι να διαπιστωθούν οι συνθήκες απονομής Δικαιοσύνης στην περιφέρεια της   Μεσσηνίας και να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου και την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη. 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, όπου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή δικαστών, εισαγγελέων, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων. 

Το βράδυ, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, θα παρευρεθεί μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, στην τελετή θεμελίωσης του νέου δικαστικού μεγάρου στην Πύλο. Στην εκδήλωση αυτή θα παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί το Ειρηνοδικείο Πύλου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κυπαρισσία, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, στο δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας.