Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 50χρονος νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό ασθενούς



Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (21/12) ζήτησε και έλαβε ο 50χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου «Άγιος Άνδρεας» στην Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 23χρονης ασθενούς.

Όπως αναφέρει τοπικό μέσο, ο νοσηλευτής του νοσοκομείου οδηγήθηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, όπου απολογήθηκε για τη σοβαρή καταγγελία που έγινε σε βάρος του από τη γιατρό των Επειγόντων Περιστατικών σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της ασθενούς.

Κατά τη μεταγωγή του στην εισαγγελία, ο 50χρονος δεν προέβη σε κάποια δήλωση, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο καθώς κατηγορείται για τον βιασμό της 23χρονης.

Το περιστατικό καταγγέλλεται πως σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), όταν η 23χρονη –συνοδευόμενη από τον πατέρα της– μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Πύργου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, για να πραγματοποιήσει εξετάσεις καθώς υπήρχαν επιπλοκές στο έντερό της.

Την 23χρονη εξέτασε μία γιατρός στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ όταν αποχώρησαν όλοι, ο 50χρονος νοσηλευτής φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά. Τότε, αυτή φώναξε για βοήθεια, έσπευσε στον χώρο ο πατέρας και η γιατρός, που προχώρησε στην καταγγελία τόσο στις αρμόιδες Αρχές όσο και στον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο 50χρονος συνελήφθη, ενώ στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα κατέθεσε και η 23χρονη καταγγέλλουσα που υπέβαλε μήνυση σε βάρος του. Όπως αναφέρθηκε, αυτήν τη στιγμή ο νοσηλευτής απολογείται ενώπιον του εισαγγελέα.