
Πολλά προβλήματα προκάλέσεε στα Χανιά η καταρρακτώδης βροχή.
Στις περιοχές Τσικαλαριά, Σούδα, Βαμβακόπουλο, στην Ξυλοκαμάρα και την Λεωφόρο Μουρνιών υπήρξαν πλημμυρικα φαινόμενα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, τα φαινόμενα ήταν έντονα στο κέντρο των Χανίων και σε περιαστικές περιοχές. «Ήδη έχουν γίνει τρεις απεγκλωβισμοί οδηγών, ενώ από την πυροσβεστική έχουν προχωρήσει σε άντληση υδάτων από υπόγεια», ανέφερε ο κ. Τσαπάκος, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, είναι σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο το πρωί(Τετάρτη 2-4-2025). Άλλωστε λίγο μετά τις εννέα το πρωί, στους κατοίκους της Κρήτης, έφτασε επείγουσα ειδοποίηση μέσω 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε χθες και τις Κυκλάδες, προκαλώντας προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο. Η Πάρος βρέθηκε στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια στη Νάουσα.
Χείμαρροι παρέσυραν σταθμευμένα αυτοκίνητα και φερτά υλικά, τα οποία κατέληξαν στο λιμανάκι της Νάουσας, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και καθιζήσεις που αποκαθίστανται από μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν από τον σταθμό της ΕΜΥ στη Μύκονο 100 χιλιοστά βροχής και πιθανόν 70 στη Νάουσα της Πάρου, όταν τέσσερις σταθμοί στη διπλανή Νάξο δεν κατέγραψαν πάνω από 10 χιλιοστά βροχής. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή πολύ τοπικά και σε λίγη ώρα έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όχι μόνο στην Πάρο, αλλά και σε Μύκονο, Σύμη, Κω και Ρόδο, ενώ πριν τα μεσάνυχτα ήχησε 112 σε Χίο, Σάμο και Ικαρία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα εως τις πρώτες πρωινές ώρες και συνιστώντας προσοχή στις μετακινήσεις.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε 160 κλήσεις σε Πάρο και Μύκονο, ενώ χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Σύρο.
Στην Εύβοια χωρίς ρεύμα έμειναν τα χωριά Φαράκλα, Μετόχι, Ζωοδόχος πηγή και Σπαθάρι, από σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στη Στροφυλιά.
Απίστευτες εικόνες από τη Μύκονο:
Εντυπωσιακός κεραυνός πάνω από τον ναό της Αναστάσεως στη Σύρο
Ισχυρά φαινόμενα και στη Χίο. Στην Κώμη έστρωσε το χαλάζι:
Πάρα πολύ ισχυρή καταιγίδα στη Μυτιλήνη: