Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Οδ. Αθανασίου: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ σε υποδομές στο Ελληνικό



Στο ενάμιση δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η Lamda Development για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Οδ. Αθανασίου στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι", η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε άμεσες επενδύσεις ύψους 8 δισ. που αφορούν στο σύνολο των αναπτύξεων που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε:

- Τα 8 δισ. της συνολικής επένδυσης περιλαμβάνουν 1,5 δισ. ευρώ για υποδομές που αφορούν τις συνδέσεις του μετρό που υπάρχει στη Βουλιαγμένης με το τραμ (Παραλιακή) και την κατασκευή του μητροπολιτικού πάρκου το οποίο κατά το ήμισυ θα υλοποιηθεί στην πρώτη πενταετία. Αλλά και έργα ανάπλασης (πλατείες, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι 50 χιλιομέτρων κλπ.).

- Όπως ακόμη ανέφερε, ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ θα πληρώσει η κοινοπραξία με επικεφαλής την Lamda Development για την απόκτηση του οικοπέδου.

Κατά τους υπολογισμούς του κ.Αθανασίου, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο τοποθετείται στα 1000, ενώ 5,5 δισ. θα δαπανηθούν για την υλοποίηση του συνόλου των αναπτύξεων (τουριστικές χρήσεις, ξενοδοχεία, ενυδρείο, πολιτιστικά κέντρα, μουσειακοί χώροι, εμπορικές επιφάνειες).