Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

κόστος



Πόσο κοστίζουν τα σχολικά είδη, δείτε πίνακες με τις τιμές

Έρευνα μέσω διαδικτύου με αντικείμενο την καταγραφή των τιμών για βασικά σχολικά είδη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διεξήγαγε η Διεύθυνση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.



Το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι

Επάρκεια, ποικιλία και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές και στην ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από την έρευνα στην Πασχαλινή αγορά.

Σε ό,τι αφορά το κόστος για το Πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου θα είναι αυξημένο κατά 1,4 - 3% σε σχέση με πέρυσι.



Αστρονομικό το κόστος από τις φυσικές καταστροφές το 2018

Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίστηκαν ή έχασαν τις περιουσίες τους... Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάνουν ολοένα και πιο συχνά την παρουσία τους ανά τον κόσμο, πλήττοντας περιοχές που βρίσκονται εντός της σφαίρας επικινδυνότητας, αλλά και περιοχές που βρίσκονται εκτός, αποδεικνύοντας ότι κανείς πλέον δεν είναι ασφαλής.



Ζημιές 4 εκατ. ευρώ από τα επεισόδια στο Παρίσι

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό υπολογίζει «3-4 εκατ. ευρώ» το ύψος των ζημιών, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων το Σάββατο.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, μονάχα για τις καταστροφές στους υπαίθριους αστικούς χώρους, όπως δήλωσε η ίδια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.



Apple: Υπολογιστής του 1976 πουλήθηκε για 375.000 δολάρια

Ένας υπολογιστής Apple-1 (το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 1976) πουλήθηκε αντί 375.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Το μηχάνημα είχε σχεδιασθεί από τον Στιβ Βόζνιακ, γνωστό και ως Βοζ, τον συνιδρυτή της Apple, ο οποίος σχετικά γρήγορα τα είχε «τσουγκρίσει» με τον Στιβ Τζομπς και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία.



Πόσο στοιχίζουν οι εξαγγελίες Λέγκας- Πέντε Αστέρων;

Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί της ιταλικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα ότι η Ιταλία δεν σκοπεύει να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., που απαγορεύουν τα ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ. Μάλιστα δηλώνουν αποφασιμένοι να σεβαστούν το στόχο, που θέλει το έλλειμμα κοντά στο 2%. Γιατί λοιπόν τρομάζουν τα σχέδιά τους;