Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για ανηλίκους



Την εφαρμογή μειωμένου εισιτηρίου για νέους κάτω των 18 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ.

Μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους κάτω των 18 ετών, με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, καθιερώνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώ παράλληλα καταργείται το «πάσο», όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε η τροποποίηση του «λογισμικού» των αυτόματων εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων, ώστε να εξισωθεί η τιμή του απλού ή διπλού εισιτηρίου, είτε αυτό το προμηθεύονται οι επιβάτες από περίπτερα και άλλα σημεία πώλησης είτε το εκδίδουν εντός των λεωφορείων.

Διακόπτεται, τέλος, η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία ελεγκτών κομίστρου στον ΟΑΣΘ. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος κομίστρου πρέπει να γίνεται από τριμελή κλιμάκια και όχι από μεμονωμένο ελεγκτή, ώστε να υπάρχει και αμοιβαίος έλεγχος.

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, οι πρωτοετείς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, δικαιούνται μειωμένου εισιτηρίου με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής τους στο οικείο ίδρυμα και της αστυνομικής τους ταυτότητας,

έως την 30η Νοεμβρίου 2017, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας, η οποία και παρέχει το δικαίωμα καταβολής μειωμένου κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσο διάστημα αναγράφεται επί αυτής. Για τη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς με μειωμένο κόμιστρο, οι υπόλοιποι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ των ελληνικών ιδρυμάτων), οφείλουν να επιδεικνύουν την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα.