Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ο Π.Μαρινάκης παραδέχτηκε πως ο Μ.Χρυσοχοΐδης έγινε ξανά υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ γιατί δεν υπάρχει άλλος



Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για την επιλογή και πάλι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επί της ουσίας απάντησε πως… δεν υπάρχει κάποιος άλλος στη ΝΔ για να κάνει την  «δουλειά».

Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι στη Νέα Δημοκρατία οι υπόλοιποι βουλευτές με αυτή την απάντηση. Στην ουσία η θέση του «Χούβερ» της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο.

Δημοσιογράφος: «Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον κ. Χρυσοχοΐδη για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Από το 2019 που ήρθε στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όπως και το 2012 τον έκανε υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τον έβγαλε το 2021 χωρίς να τον αξιοποιήσει τότε υπουργικά και τον επανέφερε στο υπουργείο Υγείας όπου και εκεί στο διάστημα των έξι μηνών δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις παραιτήσεις και τις αποπομπές διοικητών. Ευθέως σας ρωτώ, δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης;».

Η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης είναι επί της ουσίας παραδοχή ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει στη ΝΔ βουλευτής που να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Για του λόγου το αληθές, ακοουθεί η απάντηση των 288 λέξεων του Παύλου Μαρινάκη στο ερώτημα «Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον κ. Χρυσοχοίδη για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Νομίζω ότι η ερώτησή σας δεν έχει να κάνει με το πώς γίνεται η επιλογή προσώπων. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τα πρόσωπα για την κάθε κυβερνητική θέση είτε υπουργού, είτε υφυπουργού με βάση το έργο που έχει δείξει το κάθε πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του, το πώς μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Αναφερθήκατε στον κ. Χρυσοχοΐδη ως υπουργό Υγείας, επικαλεστήκατε και κάποιες επιλογές του, άμεσες επιλογές του απομάκρυνσης διοικητών ή κάποιες παρεμβάσεις που έκανε και πολύ καλά έκανε γιατί πέραν του νομοθετικού έργου η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρεμβαίνει με βάση τα νομικά όπλα που έχει και τα θεσμικά όπλα που έχει όταν παρατηρεί ότι υπάρχουν προβλήματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Και ειδικά σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι της Υγείας. Και μέσα σε αυτούς τους μήνες και ανακοινώθηκαν και ψηφίστηκαν πολύ σημαντικά νομοσχέδια, έγιναν και έκτακτες αλλά ξεκίνησαν και πιο μεγάλες παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ. Προχωρούν ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις νοσοκομείων.

Είχαμε πάρα πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες προφανώς και θα συνεχιστούν με ορμή και ακόμα μεγαλύτερη ορμή σε ένα πολύ δύσκολο χώρο που σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που οι ίδιοι τα παραδεχθήκαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Και έχουμε δέσμευση και καθήκον αυτό το πρόγραμμα ανεξαρτήτως προσώπων αλλά και τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο να συνεχίσουμε να το υλοποιούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Άρα, το δια ταύτα είναι να κρίνονται όλοι από το έργο, το αποτέλεσμά τους. Υπάρχουν πολύ άξια στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα που προέρχονται και από διαφορετικές ηλικίες.

Υπάρχουν και στελέχη που πράγματι έχουν έρθει, έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ γιατί πιστεύουν στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα μια πιο σύγχρονη χώρα, πιο παραγωγική χώρα. Και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και η μεγάλη εικόνα, να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα προς όφελος των πολιτών».