Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνει: Το πακέτο του Σόιμπλε είχε το όνομα μου



Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται ως αποστολέας του παγιδευμένου με εκρηκτικά πακέτου που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με αποδέκτη προσωπικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενός πακέτου που θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρούς» τραυματισμούς αν ανοιγόταν, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το δέμα είχε Έλληνα αποστολέα και έφερε σφραγίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (χωρίς να έχει γίνει γνωστό με ποια ημερομηνία), γεγονός για το οποίο ενημερώθηκαν άμεσα οι ελληνικές αρχές και η Interpol.

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι στο δέμα αναφέρεται ως αποστολέας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ως διεύθυνση, η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου, στην Ακαδημίας. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας: "Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής".

Σημειώνεται ότι το 2010 είχαν αποσταλεί επίσης από την Ελλάδα 14 παγιδευμένοι φάκελοι με αποδέκτες ξένους πολιτικούς, όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι