Εφικτή θεωρεί την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας σε εκπομπή.
«Θεωρώ εφικτή την αυτοδυναμία» παρά τη διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για το δίλημμα των εκλογών και για το ενδεχόμενο να μην βγαίνουν τα νούμερα στην κάλπη.
«Όταν μια κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία στη βουλή δεν έχει παρά να παραιτηθεί. Πρέπει να σπάσει μια παράδοση υποτιθέμενων λύσεων, βραχύβιων λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού», τόνισε.
«Η ίδια η συμφωνία έχει θέματα δυναμικά που θα είναι εν εξελίξει θα είναι σε διαπραγμάτευση. Το θέμα είναι εάν θα υπάρξει μια κυβέρνηση κομμάτων τα οποία έχουν διακηρύξει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο ότι χρειάζεται απομείωση, κούρεμα, ρύθμιση ή κόμματα τα οποία λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο ότι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση», σημείωσε.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη απόφαση. Όπως μαζί μια σειρά άλλα θέματα. Όπως το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Αν ο ιδιωτικός τομέας θα έχει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς κάποιο αριθμητικό όριο, εάν θα επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Ερωτηθείς για την πιθανότητα να μην υπάρχει αυτοδυναμίαςσημείωσε: «Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Είναι σαφές ότι μέσω της επικείμενης κάλπης και αξιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυψαν εσωτερικά στο κυβερνητικό μπλοκ οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος επιχειρούν να ανακάμψουν. Αυτό θα έχει κάποιες συνέπειες οι οποίες δεν θα είναι θετικές για τον ελληνικό λαό», επισημαίνει.
«Η ιστορική στροφή που έγινε στις 25 Ιανουαρίου δεν θα αποκοπεί και δεν θα έχουμε τέτοιου τύπου πισωγυρίσματα. Βλέπετε ποιες ορέξεις έχουν ανοίξει. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις και προσδοκίες συμμετοχής σε κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια επιλογή. Φέραμε μια συμφωνία, έχουμε κερδίσει κάποιο έδαφος έχουμε αναδείξει το ελληνικό ζήτημα στην Ευρώπη».
Στην ερώτηση για το πως είναι απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ένα κόμμα που έχει σημαία το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απάντησε:
«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θέλω να θυμίσω ότι είχε καταψηφιστεί από τους συντρόφους που επέλεξαν να φύγουν από το ΣΥΡΙΖA και να συγκροτήσουν ένα καινούργιο κόμμα ως πρόγραμμα κακό που έχει τον πήχη χαμηλά», είπε.
«Το πρόβλημα όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν δεν είναι πρόβλημα ουσίας του μνημονίου. Η κριτική που ακούγεται είναι πάρα πολύ γενική και θεωρώ ότι εδράζεται στη βασική αρχή ότι η χώρα έπρεπε να πάει στη δραχμή και ότι εντός Ευρώπης δεν μπορεί να κερδίσει κάτι ο λαός να κερδίσει έδαφος να κατακτήσει οτιδήποτε. Καλό θα ήταν να κατατεθεί ως τέτοια».