Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Νοσοκομείο Λάρισας: Πόρτα έπεσε πάνω σε ακτινολόγο – «Έτρεμα σαν το ψάρι, δεν μπορούσα να συνέλθω»



Η ακτινολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που τραυματίστηκε όταν μια πόρτα στο ακτινολογικό εργαστήριο έφυγε από τη θέση της και έπεσε πάνω της, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε πως «έτρεμα σαν το ψάρι, δεν μπορούσα να συνέλθω».

 Το ατύχημα συνέβη όταν η εργαζόμενη ακτινολόγος έκλεισε την πόρτα. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βγήκε από τους μεντεσέδες και έπεσε πάνω της.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, ο σύλλογος του οποίου θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα (4/3) για να εκδώσει ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία διαιωνίζονται και διαβρώνουν περαιτέρω το Σύστημα Υγείας.

«Τα είδα όλα»

«Εκείνο το βραδύ βγήκα στον διάδρομο για να πάω μια ακτινογραφία. (…) Καθώς πήγαινα στο τμήμα μου, άκουσα κάποιον σαν μεθυσμένο και φοβήθηκα και λέω για να τραβήξω την πόρτα να κλειδώσω. Με το που την τραβάω με πλάκωσε και δεν κατάλαβα τι έγινε, τα είδα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια σημειώνει πως:

«Όλη η πόρτα πάνω μου, απορώ πώς σηκώθηκα. Πόση ώρα έτρεμα σαν το ψάρι, δεν μπορούσα να συνέλθω. Έσπασα το χέρι, το πόδι ευτυχώς μόνο έχει μαυρίσει. Χτύπησα και λίγο στο κεφάλι αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

Πιο πολύ για ασφάλεια έκανα αυτήν την κίνηση γιατί μπαίνουν χίλιοι δυο στο νοσοκομείο αλλά πού να το ήξερα αυτό που θα πάθω».