Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Ν. Τόσκας: Καμία μείωση στις ονομαστικές αποδοχές των ενστόλων



Διαβεβαιώσεις ότι το νέο ειδικό μισθολόγιο διασφαλίζει «τη διατήρηση των ονομαστικών αποδοχών του προσωπικού» των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ πρόσθεσε ότι «αυξάνεται ο βασικός μισθός με την ενσωμάτωση επιδομάτων και διασφαλίζεται το εισοδηματικό επίπεδο του προσωπικού».

Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, είπε ότι «παρά τον θόρυβο που προκαλείται, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας γνωρίζουν την αλήθεια και ότι σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάνουμε ό,τι μπορούμε».

«Καμία μείωση δεν γίνεται στις ονομαστικές αποδοχές των ενστόλων, δεν ανατρέπεται το επίπεδο αποδοχών του προσωπικού, γιατί αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους. Η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ενσωματώνονται στον βασικό μισθό επιδόματα, κάτι που αποτελούσε αίτημα επί σειρά ετών, των συνδικαλιστικών ενώσεων και των εργαζομένων, κάτι που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν ούτε τα χρόνια προ κρίσης για να έχουν τον κόσμο σε ομηρία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δ. Βίτσας:  Οι ένστολοι θα δουν στους λογαριασμούς τους ίδια ποσά ή και βελτιώσεις

«Το πρόβλημά σας είναι ότι στο τέλος του μήνα, και στο τέλος του επόμενου μήνα, θα μπούνε κάποια χρήματα στους λογαριασμούς των ενστόλων και θα δούνε ίσα ποσά ή βελτιώσεις. 'Αρα, όσο και να φωνάζουνε κάποιοι συνδικαλιστές που μπορεί και να θέλουνε να κάνουνε πολιτική καριέρα, θα πέσουν στο κενό όσα λένε», δήλωσε, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν τσιμπάμε, δεν μασάμε, ούτε σαν ΣΥΡΙΖΑ ούτε ως ελληνικός λαός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «βγάζει τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, την ξαναστήνει στα πόδια της, της δίνει τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί, και αυτό είναι το πρόβλημα σας».